Problemă de logică (2)

Într­-un coș sunt 14 Kg de mere. 
Avem o balanță și o greutate de 2 Kg.
Cum facem pentru a măsura 3 Kg de mere numai din două cântăriri ?

Gripa porcină bis

Am găsit pe happyfish scenariu la film

Incepem cu o burtiera care acopera ecranul cu EDITIE SPECIALA. Burtiera dispare, studioul se lumineaza.
P.G. Studio cu trei pupitre separate unul de celalalt la distante egale. La pupitrele din dreapta si stanga sunt asezati, in stanga o gaina (prezentatoarea) imbracata in haine umane si in dreapta un berbec (prezentatorul) la costum. In mijloc este porcul.

P.M. Gaina
“Domnule porc, in ultima perioada gripa porcina a creat o adevarata isterie la nivel national.
Cum comentati?”

P.M. Porc
“Doamna gaina, stim cu totii ca este vorba despre o campanie orchestrata de marile companii farmaceutice. Amintiti-va ca si dumneavoastra ati trecut printr-o experienta similara…

Intervine Tapul

P.M. Tap
“Avem acum legatura telefonica cu Doamna Vaca (intra insert in coltul ecranului cu doamna vaca) purtator de cuvant al Asociatiei Animalelor de Larg Consum. Doamna vaca va rog:”

P.P. Vaca (cu microfonul in mana)
Buna seara dumneavoastra si ascultatorilor dumneavoastra. Punctul de vedere al AALC este deja cunoscut (se adreseaza porcului care da din cap). Va sustinem intru totul punctul de vedere. Gripa porcina este in mod clar un bun prilej de manipulare si speculatie pentru marile companii de medicamente. Si eu insami am trecut printr-o experienta asemanatoare, si doamna gaina (cadrul se muta pe gaina care tresare) cunoaste sentimental marginalizari. De data asta insa tevatura este in mod flagrant disproportionala amenintarii.

Intervine Porcul

Porc
Este adevarat, stim prea bine ca ambele epidemii din trecut au fost tinute sub control. Ati avut,
intr-adevar o scadere drastica in populatie (vaca si gaina dau grav din cap) insa evenimentele nu au escaladat..

Tapul
Multumim doamna vaca, multumim domnul porc. Va multumim pentru timpul acordat. Din pacate emisiunea nostrum se termina aici….

Porcul incepe sa tuseasca. Animalele se privesc cu ochii mariti si incep sa se panicheze zgomotos (cu zgomote si comportament de animale) in studio. Porcul incearca sa ii calmeze. Se aude fragment din piesa Pigs a lui Cypress Hill

Gripa porcină


Cum se manifestă:

Tu când te ștergi ... acolo... cu ce ții hârtia?



Orice comentariu consider că e de prisos.