Probleme adolescentine


Belgienii sunt renumiți pentru

Pentru ciocolată fină și pedofilie



Singur și fără ajutor

Să presupunem că te afli pe un vas care dă semne că se scufundă. Ce e corect să ,,țipi”: S.O.S. sau S.M.S.?

Dirijorul cu umor

Acţiunea se petrece în noaptea de anul nou, 2009, Viena.

Ed Wood

De curând am intrat în vraja lui Tim Burton. Amuzant e că încercam să-mi amintesc o melodie și mi-a venit în cap numele Tim Burton. Habar nu aveam cine e acest Tim. L-am întrebat pe nea' Gogu, mi-a explicat că e un regizor și că a făcut câteva filme apreciate de critici și public. Am mai descoperit cu această ocazie și www.moma.org , IMDB ul mi-a arătat ce filme a produs și-am început să le caut.

Maniera cinematografică este unică și ușor de recunoscut (Edward Scissorhands, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street) un stil gotic, întunecat. A producător la desenul animat 9... sigur ai văzut ceva de-al lui.


Ed Wood - scenarist, regizor, producător, actor, autor și editor. A devenit celebru post-mortem, când în The Golden Turkey Awards, 1980, o carte scrisă de un critic de film, a primit premiul pentru „Cel mai slab regizor din toate timpurile”.
Iar Tim Burton îi dedică un film. În ciuda distribuției plină de nume mari, e unul din filmele care îți place sau nu. Mie în schimb mi-a plăcut, de asta îl recomand. Mai exact recomand majoritatea filmelor lui Burton. 


MySpace a murit

Ți se pare cunoscută situația?



*Manual pentru îngrijirea calculatorului*

#Nu lasa niciodata discheta în unitate, pentru ca datele pot curge din discheta si pot coroda mecanismul interior al unitatii.
#Dischetele trebuie rulate îngrijit si pastrate în suportul pentru creioane.
#Dischetele trebuie curatate si lustruite cu crema o data pe saptamâna.
#Particulele metalice microscopice pot fi îndepartate prin trecerea repetata a unui magnet puternic peste suprafata dischetei. Particulele metalice mai încapatânate pot fi scoase cu praf de curatat si detergent.
#Când dati cu crema dischetele, aveti grija ca stratul sa fie uniform. Acesta va înlesni rotatia dischetelor în unitate, ceea ce va duce la îmbunatatirea timpului de acces.
#Nu îndoiti dischetele, decât daca nu încap în unitate. Dischetele "mari" pot fi îndoite si folosite în unitati "mici".
#Nu introduceti niciodata dischetele cu capul în jos în unitate. Datele pot cadea de pe suprafata dischetei si bloca mecanismul intern al unitatii.
#Dischetele nu pot fi copiate la Xerox. Daca doriti sa va copiati datele, pur si simplu inserati doua dischete în unitate de câte ori modificati vreun document; datele vor fi înregistrate pe ambele dischete.
#Dischetele nu trebuie introduse sau smulse din unitate daca becul rosu este aprins. Daca faceti asa ceva, datele s-ar putea deteriora si deveni neinteligibile. Daca lumina rosie nu se stinge sau clipeste intermitent, probabil va trebui sa mai introduceti câteva monede ca sa puteti folosi în continuare unitatea de discheta.
#Daca discheta este plina si mai aveti nevoie de spatiu, scoateti-o din unitate si scuturati-o viguros timp de doua minute. Astfel datele se vor comprima ("data compression") suficient ca sa mai faca loc si pentru altele.
Asigurati-va ca ati astupat în prealabil toate orificiile cu scotch, pentru a preveni pierderea datelor.

Catalog de filme

Dacă îți place să-ți păstrezi filmele pe CD/DVD-uri, știi cât de e greu să cauți un film anume printre ele. Pentru aceasta s-a inventat aplicația Ant Movie Catalog. Cu ajutorul ei nu doar că îți vei cataloga colecția de filme și vei știi unde să cauți „acel” film, dar poți copia de pe internet informații despre filmul respectiv (ex: IMDB) - actori, regizor, director, rezumat, coperta. Astfel îți va fi mai ușor să cauți filme și după actori sau alte referințe.
Programul îl poți copia de aici, și este gratuit.