Ce ne spune melodia



Ce vrea autorul să ne spună?

Melodia începe cu o autoprezentare, un lucru foarte frumos din partea domnului, arătându-ne că avem de-a face cu un om manierat. Deci avem de-a face cu Paul de la Roman (deși pe genericul videoclipului aflăm că e vorba de Paulică nu Paul). Dumnealui este un șmecher de cartier, deținător de portofel gras. Dar nu orice fel de șmecher ci unul de calitate, diferențiindu-se de ceilalți șmecheri prin faptul că îi dă pe dușmani pe spate (cu Ben Gay?).

Pe refren însă domnul Paulică se apucă să îi cânte unui alt șmecher, probabil unul mai de calitate decât dânsul (care presupun că a apărut instantaneu din moment ce a început să îl ridice pe acesta în slavi). Este un șmecher unic (ca tine nimeni nu e) care dă bine cu tunul (probabil lucrează ca tunar în armată).

În strofa doi însă nea' Pulică se răzgândește și deodată își reneagă originile romane (e din Roman, ai uitat?) (sau nemțești - Roman e în jud. Neamț) și se hotărăște să devină capitalist: devine șmecher de capitală. Dar nu s-a dus cu mâna goală acolo. A luat cu el și ceva viruși căci și bag toată lumea-n boală.

În ultima strofă aflăm împreună cu fii săi sunt deținători de mulți bani și mulți femei. Și iar începe să îmbolnăvească lumea, de data asta însă știm și de ce boală: de oftică. Dar numai pe dușmani!!!

Melodia se încheie cu un oferirea din partea dumnealui către toți șmecherii din România a... autorul va provoca cu această ocazie o nouă dilemă pentru șmecheri care nu știu la ce să se aștepte din partea lui.

1 comentarii:

Claudia spunea...

radem noi de el dar o sa castige mai multi bani decat multi savanti cu facultate, master si doctorat din pacate. Asta pentru ca audienta la TV este formata din ... ai ghicit oameni ca el...