Cum să fii student integralist

Nota: am considerat cuvântul integralist ca venind de la integral = intact. O mică greșeală neinteționată.

Acest ghid te va face cu siguranță integralist! Calea spre succes stă în rândurile următoare. Nu e greu. Cu puțină sârguință, vei reuși!

Ok! Deci poimâine dimineață ai examen. Oooo, ai timp berechet de învățat! Uite ce trebuie să faci: în primul rând, cel mai important este să te odihnești, să fii sigur că mâine vei fi în formă deplină. Cu toții știm că un om obosit nu poate lucra la capacitate maximă. Deci dacă nu ai somn, așa cum cred că este și cazul, deoarece ești puțin stresat, bea o bere. Pe mine mă calmează berea, mă liniștește. 3-4 beri mă fac să dorm ca un prunc. Deci pune mâna pe telefon și ieși cu băieții la una scurtă.
După un somn bun, de cel puțin 10 ore (dacă poți mai mult, nu e bai!) trebuie o trezire plăcută, care să dea sens zilei. Ce, ai capul greu? Să nu bei apă! Ar fi fost bine acum dacă ai fi luat o aspirină aseară înainte să te bagi în pat ciolan, nu? Lasă! În câteva ore va trece de la sine. Du-te să-ți iei o fanta de lămâie la 2 litri.
Și cum ziua bună se cunoaște de dimineață, e timpul pentru o cafea băută cu prietenii. Râdeți despre ce ați mai făcut aseară, care și pe unde a vomat... Important e să te destresezi. După cafea, ai voie să te interesezi ce mai fac prietenii tăi internauți. Deci intri pe iahu să vezi ce mass-uri ai mai primit, cine e online (intri pe toate linkurile de la status și desigur, tu iți pui status cu articolul ăsta, și cu textul: examen!); acum e timpul pentru prietenii de pe hai cinci. Intri să vezi ce poze noi mai au, ce prietenii noi și-au mai făcut, știi tu. Gata deci cu calculatorul pe ziua de azi! E timpul să înveți!

Dar nu poți învăța pe stomacul gol! E timpul pentru o masă copioasă! Mereu ți-ai dorit să devii bucătar, nu-i așa? Niciodată nu ai avut timp. Ei uite cum a sosit și momentul oportun! Deci du-te repede până la alimentară să iei 2 kg de cartofi și câteva ouă. Îți vei face o mâncare studențească pe cinste azi! Poate îți vei mai chema și câțiva colegi să mâncați împreună, cu ocazia asta veți împărți atribuțiunile și treaba se va termina mai repede; sau dacă vrei să primești un plus la skillul de bucătar în ochii vreo unei fete, fă tu tot ce trebuie și aproape când totul e gata dă-i un telefon să vină la tine. Vei împușca 2 iepuri dintr-o lovitură astfel!

Ok! Acum că ai mâncat, ați mai stat și de vorbă... e timpul să îți faci rost de cursuri! Normal, de pe ce să înveți? Nu are sens să îți consumi creditul sunând pe la colegi să afli cine are deja toate cursurile. Mai bine mergi personal prin tot căminul (așa, personal fiind, nici nu te vor putea refuza). Uite încă o treabă care îți va mânca ceva timp, căci cine iți va da cursurile când mai sunt câteva ore până la examen? Dar nu-i nimic! Pe cineva vei păcăli până la urmă, nu-ți fă griji. Mereu e un tocilar care nu știe ce cozi sunt în timpul sesiunii la xerox (ca să îl convingi mai ușor spune-i că ai un prieten care lucrează acolo și te rezolvă în 5 minute). Cât vei sta la coadă, crede-mă că vei sta mult, vei avea timp destul să te gândești, să te căiești și să-ți promiți că începând cu semestrul viitor, gata cu chiulurile de la cursuri! O să mergi în fiecare zi la școală, fie curs, fie seminar și îți aduci și argumente:
  • vei putea lua bursă - nu strică niște bani lunar în buzunar, din care te poți îmbăta ca porcu' în week-enduri;
  • vei ajunge să îți cunoști profesorii și să te cunoască și ei; astfel nu te vei mai simți stingherit când te întreabă profu în ziua examenului ce cauți în sală;
  • gata cu jocurile pe computer. Îți mănâncă tot timpul și nici nu sunt constructive!
  • dacă vei renunța la jocuri cu adevărat îți va rămâne timp destul să-ți faci o prietenă! Prietenă = sex, însă să nu uiți că tot prietenă = cheltuit bani, = mai puțină bere, mai puțin timp cu prietenii, nervi, dureri de cap... dar... e sexul care învinge, și asta e important!
  • nu te vor mai stoarce de bani nenorociții ăștia de la xerox;
Și uite așa s-a făcut deja seară. Te gândești deja că nu mai are rost să înveți, ceea ce e și corect! Uite cu câte abrevieri a scris fata asta! Și ce naiba înseamnă semnul ăsta? Nu, până dimineață nu o să am timp nici să le citești, cât despre învățat... nici nu mai spun. Uite în sfârșit că poți și tu să gândești. Deci ia mai bine și te culcă, mâine dimineață trebuie să fii odihnit, pentru a vedea bine în foaia vecinului.

Și uite așa tocmai pici primul examen. În sala de examen te simți stingher: toți colegii scriu, până și ăia care spuneau că nu au învățat nimic, uite cum le zbârnâie pixul pe foaie. Unu are fițuici. Ce bine ar fi fost de-ai fi avut și tu... Nu-i nimic! Ai timp să recunoști și să regreți fapta comisă. Pentru următorul examen te vei pregăti intens! Chiar astăzi te vei duce să-ți faci copii la cursuri. Nu mai lași nici un examen pe toamnă anul ăsta. E îndeajuns că ai restanță la materia asta. Și la cum scriu tocilarii din jurul tău, prevăd că o să fii singurul care va da examen la toamnă, deci va trebui să înveți. Și uite așa te gândești și te gândești, până te plictisești și pleci din sala de examen să te joci un joc scurt, până termină și colegii și-i găsești în cameră.

Și uite așa ți se va întâmpla la aproape toate examenele. Mai puțin la unu, la care profu te va da afară că nu te mai abțineai din copiat de la vecinul din față. Nu-i nimic! O să înveți la vară. Ai 2 luni la dispoziție!

Hei, dar uite! Tocmai ți-ai atins scopul! Ești integralist! Felicitări! Părinții vor fi foarte fericiți când le vei spune asta! Poate că vor înțelege alt sens pentru cuvânt, dar nu e treaba ta. Bravo tinere! Nu-ți fă griji! Toamna se trece mult mai ușor!

2 comentarii:

Anonim spunea...

foarte tare..si muuuuuuulta dreptate aici...si na..cum era vb aia: "de MAINE ma apuc de invatat"....yeah, right..:))

SexyKitzyVeveritza spunea...

Foarte adevărat ce zici acolo.
Eu de azi sunt integralist şi mai am o săptămână până la licenţă. Mari chinuri am îndurat... dacă e lumea curioasă să vadă cum e, îi aştept la UTI la ETH la EPAE. Cel mai superb profil( in sensul că ai o bucurie care nu se poate măsura în cuvinte de fiecare dată când ei un examen... dacă-l iei) .