Cum să programezi închiderea computerului

De multe ori trebuie să lași calculatorul pentru încă câteva minute să termine anumite operații, după care nu mai ai nevoie de el deschis (pentru a economisi energie).
Există diferite programe ce pot face acest lucru, însă mai simplu, fără a mai instala diferite programe, uite ce trebuie să faci:

  • deschide comanda RUN (tasta Windows+R sau Start -> Run) unde vei scrie cmd -> Enter
  • În consola nou apărută scrie comanda shutdown urmată de comenzile:
    • -s (s=shutdown) -f (f=force, forțează programele să se închidă) -t 100 (t=time, programezi timpul, în secunde, în care să se închidă computerul, unde schimbi 100 cu nr. de secunde în care dorești să ți se închidă computerul). Exemplu: shutdown -s -f -t 100
    • Dacă te-ai răzgândit și nu mai vrei să-l închizi, scrie: shutdown -a (unde a=abort).



Dacă îți propui să îți închizi computerul zilnic la aceeași oră, atunci tot Windows-ul îți vine în ajutor cu o aplicație pe care o ai deja: Task Sheduler. O găsești în: Start -> Control Panel -> System and Maintenance -> Administrative Tools -> Schedule tasks. 
Acum în funcție de versiunea de Windows va trebui să creezi un nou task, să-i dai un nume, să specifici la ce interval de timp se repetă și când, iar apoi alegi rularea programului C:\Windows\system32\shutdown iar la argumente alegi \s.

În Windows 7 următorii pași trebuiesc urmați:




Acum dacă vrei să scapi de ea, tot ce trebuie să faci e să o ștergi din listă (cu tasta Delete)