Mereu ai vrut un post de radio al tău, nu?

Mereu ți-ai dorit să existe un radio care să difuzeze numai muzică ce te caracterizează, care să ți se potrivească. Posturile de radio existente au emisiuni care îți plac/nu-ți plac, au reclame, nu sunt bune. Internetul a venit însă cu o soluție pentru așa ceva.

Până nu demult exista Pandora.com, un site foarte drăguț care îți găsi muzică înrudită cu cea preferată de tine. Doar că patentele și drepturile de autor au făcut site-ul accesibil doar americanilor. Dar mereu a există cerere și ofertă: dacă Pandora.com nu mai poate fi utilizat decât din în SUA, noi ne vom bucura de alternative.

Mi-a plăcut mult iLike.com îți faci cont, îți alegi dintr-o listă câțiva artiști preferați și apoi îți va crea o listă cu muzică asemănătoare. Iar unele melodii pot fi copiate gratuit apăsând butonul Free MP3 din lista de melodii; dacă respectiva melodie are și videoclip pe youtube, este afișat în mod automat.

musicovery.com e drăguț, însă contul creat gratuit oferă foarte puține avantaje și multe dezavantaje. Îți alege el muzica în funcție de starea în care ești.

Cât despre LastFM, numai cuvinte de laudă! Îți creezi gratuit un cont, copiezi și instalezi un program de pe site-ul lor care îți va recunoaște playlistul din Winamp / WMP și în fucție de cele mai ascultate melodii din Winamp îți va crea un top și îți va recomanda el muzică. Pe site scrie că după 30 de melodii ascultate trebuie să plătești 3$/lună (merită să le dai 3 beri și lor).

Apoi te mai poți uita puțin și pe www.grooveshark.com , că merită și el puțină atenție.