Învață să copiezi filme/videoclipuri și muzică de pe YouTube

Pentru a copia filme de pe YouTube (sau de pe site-uri similare YouTube-ului, precum: WatchMoviesLinks.net, Google Video, National Geographic, Aol Music și multe alte site-uri cu conținut pentru adulți) există mai multe variante.

Una dintre ele am mai prezentat-o mai demult, aici: Cum să copii muzica-videoclipuri de pe Youtube. Dar o variantă mai simplă pentru a downloada materiale media de pe YouTube implică instalarea unui plugin în Mozilla Firefox (care se laudă că este mult mai sigur și mai rapid decât Internet Explorer).Pluginul cu pricina se numeşte Video DownloadHelper și îl poți downloada de aici. În prezentarea lui autorul afirmă că este ,,Un mod simplu de a descărca şi converti vizual materiale multimedia de la sute de site-uri cum ar fi YouTube. Aceasta funcţionează, de asemenea, pentru audio şi galerii de imagini.” 
 
Cum se folosește: după intalarea plugin-ului și restartarea Firefox-ului intră pe Youtube unde vei găsi sub sigla YouTube (înaintea titlului) o nouă icoană. Click pe ea și Download (sau mai simplu, apasă Ctrl+Shift+Q) îți va copia filmul/videoclipul în computer, în format flv (în format flash). Poți deasemenea să copii mai multe fișiere concomitent. Tot ce trebuie să faci este să selectezi fișierele (le selectezi cu mouse-ul numele în YouTube, apoi click dreapta și Download videos from YouTube link(s).






Un mare avantaj îl constituie faptul că poate converti filmul/videoclipul sau melodia direct de pe site-ul YouTube în formate mai uzuale (avi, wmv, mpg). Pentru aceasta va trebui să instalezi aplicația: ConvertHelper. În varianta gratuită a programului fiecare film va avea un logo (aproape insesizabil) în colțul din dreapta sus.

Cam asta e tot! Mult succes la copiat filme și muzică de pe YouTube sau saiturile tale preferate.