Iar mass-uri cre(ș)tine pe messenger

Un nou mass circulă pe messenger:

Cel mai mare OM din istorie. Iisus n-a avut servitori, si totusi I se spunea Stapan. N-a avut diploma, si totusi I se spunea Invatator. N-a avut medicamente, si totusi I se spunea Vindecator. N-a avut armata, si totusi se temeau de EL N-a castigat nici un razboi, si totusi a cucerit lumea. N-a comis nici o crima, si totusi l-au rastignit. A fost inmormantat, si totusi traieste si azi. Ma simt onorat sa slujesc un conducator care ne iubeste. Daca ai credinta in Dumnezeu si in Iisus Hristos Fiul Sau.. trimite acest mesaj tuturor din lista ta. Daca nu ignora-l. Daca il ignori, adu-ti aminte ca Iisus a spus: “Cine se va rusina de Mine in fata oamenilor, ma voi rusina si Eu de el in fata Tatalui"<>


Analiză, din punctul meu de vedere:

  • Cel mai mare OM din istorie - cel mai înalt om din lume care a existat vreodată este Robert Pershing Wadlow. În iunie 1940 el măsura 2.72 m. Iar din punct de vedere al site-ului whoismorefamous.com, cel mai faimos ar fi Albert Einstein. Dar aici înclin totuși să cred că Jesus e ,,the most famous person in history"
  • Iisus n-a avut servitori nu, dar toți cei care l-au ales ca stăpân (si totusi I se spunea Stapan) se comportau ca niște sclavi
  • N-a avut diploma, si totusi I se spunea Invatator – nu cred că pe atunci existau licee/școli pedagogice. Învăţătór, -oáre, învăţători, -oare, s.m. şi f., adj - Iniţiator, autor sau propagator al unei doctrine; îndrumător, sfătuitor, povăţuitor.
  • N-a avut medicamente, si totusi I se spunea Vindecator - în Evanghelia lui Matei citire: ,,Atunci Isus a chemat pe cei doisprezece (discipoli) şi le-a conferit autoritatea de-a face exorcizări şi de-a vindeca orice boală şi orice handicap.”, Evanghelia în lui Matei, 10:1 și ,,Vindecaţi pe bolnavi, curăţaţi-i pe leproşi şi eliberaţi pe cei posedaţi de demoni. Pentru că aţi primit gratuit puterea să faceţi aceste lucruri, tot gratuit să le oferiţi oamenilor aceste lucruri.” Evanghelia lui Matei, 10:8. Isus pare a fi mai curând reseller -a luat stoc mare de ,,vindecare”, la superofertă și apoi le-a dat (gratuit, că se pare că nu renta) discipolilor.
  • N-a avut armata, si totusi se temeau de EL – nu cred că se temeau de el ca de o armată, ci se temeau de el ca instigator ce era. Poți asemui cu cazul lui Mohamed (deși el a ales varianta cu ochi pentru ochi, dinte pentru dinte până la urmă, că a văzut ce a pățit Jesus). Sau, ca să îți fie mai clar, ia exemplul lui DDD (Dan Diaconescu Direct) căruia i s-a închis televiziunea acu mai mulți ani.
  • N-a castigat nici un razboi, si totusi a cucerit lumea.- astăzi, în lume sunt (estimativ) 1.637 - 1.923 milioane creștini. Dar populația actuală a lumii = 6.910.milioane locuitori => restul de apoximativ 5 miliarde nu sunt (!=) creștini
  • N-a comis nici o crima, si totusi l-au rastignit – pe vremea aia nu trebuia să fii criminal pentru a fi crucificat; prin crucificare se dădea un exemplu societății – faceți ca el, ca el o să pățiți. Similar, în țara noastră, oamenii ,,răi erau trași în țeapă (victima fiind înfiptă într-un par ascuțit, gros cât brațul unui om), decapitați iar capetele se înfingeau în țăruși în piețele publice.
  • A fost inmormantat, si totusi traieste si azi – a fost înmormântat, și a înviat -,,Nu este aici; a înviat, exact cum zisese. Veniţi să vedeţi locul unde a stat Domnul.” Matei, 28:6, iar mai târziu s-a ridicat la cer:,,După ce a vorbit cu ei, Domnul Isus S-a ridicat la cer, luând locul de la dreapta lui Dumnezeu.” Marcu 16:19. Deci nu cred că mai trăiește. Plus că dacă el mai trăiește, nu-mi fac griji, căci și eu voi trăi veșnic: ,, Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă veşnică, iar alţii spre ocară şi ruşine veşnică., Daniel 12:2. Adică orice am face, tot veșnic vom trăi.
  • Ma simt onorat sa slujesc un conducator care ne iubeste.- dacă ne iubește atât de mult, de ce există: boli, foamete, războaie…
  • Daca ai credinta in Dumnezeu si in Iisus Hristos Fiul Sau.. – tu ai auzit vreodată de sfânta treime?: dumnezeu tatăl, dumnezeu fiul și duhul sfânt? – era îndeajuns să scrii: dacă ai credință, sau dacă ai credință în dumnezeu, sau dacă ai credință în dumnezeu tatăl, fiul și duhul sfânt, dar in nici un caz nu doar în 2 din 3. Asta intră la categoria: așa nu! Cred că pentru treaba asta, de a-l exclude pe duh din ecuație, îl va cam ofensa pe duh, iar la judecata de apoi nu vei primi loc la drepta tatălui.
  • Daca il ignori, adu-ti aminte ca Iisus a spus: “Cine se va rusina de Mine in fata oamenilor, ma voi rusina si Eu de el in fata Tatalui – nu serios! De unde ai citat tu? Că în biblie sigur nu scrie așa nicăieri! (cred că treaba asta, că citezi din biblie fără să o știi îți asigură drum ul sigur către Sarsailă!).